Tartu Jahindusklubi panustab Kaitseliidu väljaõppesse

Tartu Jahindusklubi panustab Kaitseliidu väljaõppesse

118
Fotod: Tartu jahindusklubi

Droonide järjest suurenev surve lahinguväljale sunnib pidevalt otsima odavaid ja käepäraseid droonitõrje meetodeid. Sileraudse tulirelva omadused koos oskusliku kasutamisega võiks täiendada droonitõrje kihilisust teiste vahendite kõrval.

Tartu Jahindusklubi korraldas juuni esimesel nädalal Kaitseliidu Tartu malevale laskepäeva Viidike jahilasketiirus. Laskepäeva eesmärk oli kahepoolselt jagada kogemusi ja mõtteid sileraudse tulirelva võimalikust kasutamisest droonitõrje vahendina. Laskmiskogemust täiendati läbi erinevate relvade seisvate ja lendavate märkide pihta lastes. Kaitseliidu poolt osalesid maleva väljaõppe sektsioon, jahindusklubi poolt laskeinstruktorid ja laskesportlased.

Jahindusklubi pakub Kaitseliidule võimekuse tõstmiseks laskeoskuse arendamist ja kogemust sileraudse jahirelva pikaaegsest kasutamisest jahipidamises. Omandatud kogemus läbi sportlaskmise, jahipidamise ja koolituste on kindlasti märkimisväärne õppe- ja otsustusprotsesside kiirendaja.

Päeva tähtsaim tagasiside oli, et sileraudse tulirelva efektiivsuse hindamisel, varustusse paigutamisel ja laskeoskuse täiendamisel on võimalik palju tööd teha. Eelmainitu viib kahe huvigrupi koostöö edasi.

Tartu Jahindusklubi poolt panustasid laskepäeva Rivo Poltimäe, Arno Kull, Marek Rohejärv ja Tõnu Peterson.