Elva Jahiselts avas jahimaja

Elva Jahiselts avas jahimaja

11
Fotod: EJS

29. juunil toimus Tartu Jahindusklubisse kuuluva Elva jahiseltsi avamine.

Tartu Jahindusklubi Elva Jahiseltsi esimees Indrek Kaarna tegi lühiülevaate seltsi ajalukku.Jahiselts tegutseb alates 1997. aastast, kokku on meil jahimaid ca 19 100 ha. Maja hakkasime ehitama 2020. aastal, kui ostsime kinnistu ja 2021. aasta kevadel hakkasime platsi ette valmistama. Sellest järgneval aastal hakkas põhiehitus pihta ja eesmärk oli maja valmis saada põdrajahi alguseks. 2022. aasta sügiseks saime ka ehitusloa,“ selgitas Kaarna.

Kõik tehti oma jõududega valmis PRIA toetuse ja sihtotstarbeliste annetuste toel. „2023. aastal liitusime veel elektrileviga ja siis sai kaev ehitatud ja vesi majja sisse. Muruplatsi planeerisime ja see sai ka külvatud,“ lisas esimees.

Jahimaja koosneb kahest osast, põhiline esmatöötlusruum ja väike seminariruum. „Elva jahiseltsis on kokku neli jahtkonda, Kirepi ja Orava jahtkonna liikmed olid põhilised, kes selle maja valmistamisel abiks olid. Kõigi teiste jahtkondade jaoks on ka muidugi uksed avatud, kes on ehitusel käed külge löönud,“ tõi Kaarna välja.

Avamisel rääkis seltist ja majaehitusest esimees Indrek Kaarna. Siis tervitas EJS-i poolt tegevjuht Tõnis Korts. Koos anti üle veel Kopra teenetemärgid Elva jahimaja eestvedajale Margo Kõivistikule. Lisaks said tänukirjad Ilmar Kaarna, Timmo Tigane, Madis Kaarna, Ero Tolsberg, Toomas Sannikas ja Peeter Kumberg. Seltsi esimees tänas ka kõiki teisi jahiseltsi liikmeid, kes vastavalt oma võimalustele panustasid.

Seejärel lõikasid lindi läbi Jaan Sultsenberg, Toomas Sannikas ja Madis Kaarna. Siis said sõna naabrid ja partnerid. Tänusõnad tulid Konguta, Kambja, Nõo jahiseltsi poolt ja Elva kaitseliidu maleva pealiku poolt. Kohal oli ka Elva valla volikogu liige Juhani Jaeger.

Avamisel oli kaetud maitsev toidulaud. Laua eest hoolitses Karin Tolsberg.

Tänusündmuse lõpus toimus ka traditsiooniline õhupüssi laskmise võistlus, mille võitis Voldemar Valkenklau.