Esimesel augustil algab tuvijaht

Esimesel augustil algab tuvijaht

13
Foto: kuvatõmmis videost.

Vastavalt jahieeskirjadele võib kaelustuvile pidada peibutus- või varitsus- või hiilimisjahti 1. augustist 31. oktoobrini.

Tuvijaht on väga põnev jaht ja leiab üha enam populaarsust. Kaelustuvide arvukus on viimastel aastatel tõusnud ja neid on märgata igal sammul. Neile, kes lähevad tuvijahile, tuletame meelde, et pliihaavlite kasutamine märgaladel on alates 15. veebruarist 2023. a. Euroopa Komisjoni määrusega keelatud. Ka nende kaasaskandmine märgalal on võrdsustatud nende kasutamisega ja tõendamiskohustus, et neid ei kavatsetudki kasutada lasub kütil endal.

Kus on märgalade piirid, seda päris täpselt on raske määrata, aga jahimeestele on sellel okkalisel teel teejuhiks Keskkonnameti poolt tellitud ja Maa-ameti tehtud nn jahikaart. Selle leiab siit: https://xgis.maaamet.ee/xgis2/page/app/jahikaart

Sellel kaardil on sinisega tähistatud märgalad ja rohelisega ülejäänud alad. Kõige kindlam ja jahimehele turvalisem on kasutada pliimoona asemel alternatiivmoona. Kahjuks aga on nii, et õige suurusega moona on väga raske saada.

Millised on laskemoona osas ekspert Kaupo Kindsigo soovitused, selle leiad siit: https://www.ejs.ee/ekspert-soovitab-millised-padruneid-kasutada-linnujahil/

Kivi kotti! Toimetus ootab nii fotosid kui põnevaid lugusid alanud tuvijahist.

EJS

JAGA