Jahimehed osalesid Pärnus kogu pere metsapäeval

Jahimehed osalesid Pärnus kogu pere metsapäeval

13
Kogu pere metsapäev. Fotod: Erlend Štaub/Erametsaliit ja EJS

24. augustil toimus Erametsaliidu korraldatud kogu pere metsapäev, kus oma väljapanekutega osalesid nii MTÜ Eesti Jahinaised kui ka EJSi projektijuhid Urmas Salmu ja Peeter Hussar, vastavalt „Ulukid teel“ projekti ja jahindushariduse tutvustamisega.

Külastajaid, kes jahimeeste telgi juures peatusid, oli ootamatult rohkelt, mis taaskord näitab et jahimeeste tegemised on ühiskonnas silma jäänud. Huvi tunti rohusööjate ja kiskjate suhete vastu, kuidas on läinud „Ulukid teel“ projektiga ja miks riik ei soovi projekti laiemalt kasutusele võtta.

Jahindusharidus on meie, st jahimeeste ridade täiendamisel ja värskena hoidmisel üliolulise tähtsusega. Lastele on oluline selgitada juba maast madalast metsaelanike rolli ja ka seda, kuidas neid ära tunda. Jahimehed vastasid hulgalistele küsimustele metsloomade käitumisest, miks nad ikka teede ületavad, millal ja kuidas peaks nendega kokkupuutest hoiduma. Millest metsloomad toituvad ja kes on kellele vaenlane. Samuti millistes karvakasukates keegi ringi luusib ja kellega võiks seenel käies kokku põrgata.

 

Täname korraldajaid kutse eest ja külastajaid huvitavate küsimuste eest, mis küllap said ka vastuse!