EJS-ile anti Euroopas looduskaitse teemaline auhind

EJS-ile anti Euroopas looduskaitse teemaline auhind

74
FACE bioloogilise mitmekesisuse projektide eest auhinna saajad. Foto: Alexander Lauvet/FACE

25. septembril toimus FACE aastakoosolek, mille järel auhinnati märkimisväärseid looduskaitselisi projekte.

Eesti Jahimeeste Seltsile omistati auhind pilootprojekti „Väikekiskjate arvukuse reguleerimine liigikaitseliselt olulistel rannaniitudel“ eest. Projekti juhib Eesti Jahimeeste Seltsi poolt Jaanus Vaiksoo. Auhinna võttis vastu EJS-i pressiesindaja Andra Hamburg.

1. veebruaril 2022. aastal alustati Euroopa Liidu LIFE projekti „Loodusrikas Eesti“ rahastamisel katsetust, mille käigus püütakse Keskkonnaameti ja Eesti Jahimeeste Seltsi eestvedamisel vähendada väikekiskjate mõju Lääne-, Hiiu- ja Muhumaa rannaniitudel pesitsevatele lindudele.

Projektis osalevad Haapsalu jahiselts Läänemaalt, Tuudi ja Massu jahiseltsid Pärnumaalt, Suuremõisa ja Emmaste jahiselts Hiiumaalt ning Muhu jahiselts. Jahiseltside ülesanne on pidada teadlaste poolt välja valitud rannaniitudel niidukahlajate kevadistel pesitsusaladel vastavalt jahieeskirjale veebruaris ja märtsis rebase-, šaakali- ja kährikujahti.

FACE auhind Eestile. Foto: EJS

Auhindu jagati 14 FACE liikmesriigile märkimisväärse panuse eest projekti Biodiversity Manifesto, mis keskendub jahimeeste panusele looduse ja loomastiku heaks.

JAGA