Nuga tõelisele jahimehele!

Nuga tõelisele jahimehele!

10
Fotod: AAknives

Tõeline jahimees väärib preemium-klassi nuga. Just selliseid nuge on viimased kümme aastat kasutanud jahimehed Baltikumis ja Skandinaavias, aga ka näiteks Kanadas, kus jahitingimused on eriti karmid. Need noad on sündinud AAknives meistrite käte vahel. Igal noal on oma eriline lugu.

AAknivesi noad on meisterlikkuse ja kvaliteedi sümbol. Need pole mitte ainult teravad ja vastupidavad, vaid ka praktilised, sobides ideaalselt kõige nõudlikumale jahimehele ja rasketele jahioludele – nad ei vea sind kunagi alt! Nüüd on need erilise kvaliteediga noad saadaval ka Eestis.

Erilised metallid erilisteks nugadeks!

Nii erilised kui on noad ja nende valmistamise lugu, on ka metallid, millest need noad on valmistatud. AAknives kasutab Damaskuse ja Bulati teraseid, mis on aastakümnete jooksul testitud, samuti teraseid, mille tootmisel kasutatakse uusimaid tehnoloogiaid. Need võimaldavad seppadel luua kõige teravamaid ja vastupidavamaid nuge – Elmax, M390, S390.

Näiteks Uddeholm Elmax SuperClean on Rootsis valmistatud roostevaba tööriistateras. See on väga kulumiskindel ja nuga säilitab tugeva lõikeserva. Terase kõvadus ulatub Rockwelli skaalal 62 ühikuni (HRC). Samas on terasel piisavalt paindlikkust, et vältida noa purunemist. Elmaxi teras sobib ka poleerimiseks, mis annab peegelsiledad pinnad. S390 on aga Rootsi süsinikupulberteras, mille unikaalne kõvadus ulatub 65–67 HRC-ni. Vaatamata sellele on see siiski vastupidav ja omab väga teravat lõikeomadust.

Damaskuse terase saab AAknivesi meistrid kolme erineva terase liitmisel sepistamise teel. Tules sünnib tuntud ja ainulaadne muster, mis ühendab kolme terase parimad omadused – tugevuse, paindlikkuse ja pikaajalise teravuse.

Bulati teras saadakse kahe teise terase, keemiliste lisandite ja klaasi sulatamisel. Pärast sulamist sepistatakse teras ja painutatakse seni, kuni saavutatakse vajalikud omadused – tihedalt segunenud kahe terase struktuur. See teras pole hapra loomuga ja hoiab hästi teravust.

Nugade käepidemed on valmistatud mustast vengepuust, mahagonist, mustast tammest, Ameerika pähklipuust ja vahtrapuust. Sellised käepidemed pole mitte ainult ilusad, vaid ka vastupidavad. AAknivesi noad on käsitööna valminud, kus igale detailile pööratakse suurt tähelepanu, et tagada laitmatu kvaliteet. Nuge disainivad meistrid on saanud kogemusi ajas ja nõu ka parimatelt jahimeestelt.

Noad igaks elujuhtumiks

AAknives pakub nuge mitte ainult jahimeestele, vaid ka kalameestele, matkajatele ja seenehuvilistele. Noad sobivad ka neile, kes ise köögis süüa valmistavad. AAknives pakub kõrgeima kvaliteediga käsitööna sepistatud kokanuge, fileerimis- ja lihunikunuge. Samuti leidub nugasid igapäevaseks kasutamiseks ja taskunuge, mida on mugav kaasas kanda. Kõigi nende nugade terad on samuti käsitsi sepistatud ja sama teravad ja vastupidavad nagu jahinoad.

Lisaks pakub AAknives ka noa teratoorikuid, et igaüks saaks endale valmistada ainulaadse noa.

Kiire kohaletoimetamine ja eluaegne garantii

Kõik noad, mis on AAknivesi e-poes nähtaval, on kohe saadaval. Vali toode välja, telli ja mõne päeva jooksul on nuga kohal. Edukas koostöö populaarsete kullerteenustega (Omniva, DPD) tagab, et tellimus postitatakse samal või järgmisel päeval, kui tellimus tehakse tööpäeva lõpus või õhtul.

AAknivesel on kogenud noameistrite ja seppade tiim Lätis, kes valmistavad just sulle parima ja kõige mugavama noa! Isegi kui sa ei ole professionaalne jahimees, sobib AAknivesi just Sulle. See on lihtsalt mugav ja usaldusväärne – see ei vea Sind kunagi alt! Nuga on usaldusväärne, terav ja alati seiklusteks valmis. Tõelise jahimehe ja matkalise kaaslane!

AAknivesi meistrid on kindlad oma nugade kvaliteedis, mistõttu pakuvad nad eluaegset garantiid! Kui Sul peaks noaga kunagi probleeme olema, võta lihtsalt AAknivesiga ühendust ja see lahendatakse.

Nuga on jahimehele suur väärtus. Miks mitte endale selline nuga kinkida mõneks tähtpäevaks.

Kolm kuud teritamiseta!

„See nuga on mind teeninud juba mitu aastat ja on ikka veel sama terav kui esimesel päeval. See on ideaalne jahipidamiseks,“ selgitas Rootsi jahimees Nils. „Siin, Põhja-Rootsis, on meil väga karmid jahitingimused. Tavaliselt veedan terve nädala jahil ja AAknivesi nuga on just see, mida mul on jahipidamiseks vaja. See võimaldab mul ulukit nülgida ja vääristada,“ jagas Nils oma kogemust.

Läti jahimees Jānis kasutab AAknivesi nuge nii jahil kui ka köögis. „Mind üllatas, kui kaua püsis sepistatud roostevabast terasest kokanuga teravana. Nuga tuli esimest korda teritada alles pärast kolme kuud. See oli hämmastav, sest kasutasin nuga igapäevaselt toidu valmistamisel. See nuga on igat eurot väärt,“ tõdes Janis.