Karud ründavad aina sagedamini põtru

Karud ründavad aina sagedamini põtru

870
Paistus nähtud karu poolt murtud põder. Foto: jahimehe rajakaamera

Viimasel ajal on sagenenud juhtumid, mil karud ründavad täiskasvanud põtru.

Kui EJS-i juhatuse liikme Priit Vahtramäe sõnul oli siiani laekunud infot selle kohta, et on murtud põdravasikaid, siis sellel aastal on sagenenud rünnakud ka täiskasvanud isenditele. „Viimase kuu jooksul on teada antud kahest sarnasest juhtumist,“ selgitas EJS-i juhatuse liige Priit Vahtramäe.

Üks neist toimus Paistus. Nimelt jäädvustas Paistu jahiseltsi rajakaamera 8. oktoobril karu poolt viga saanud täiskasvanud põdra,“ selgitas Vahtramäe. „Sellise vigastusega kahjuks loomal elulootust ei ole,“ lisas ta.

Tegemist võib olla häiriva kaadriga! Hukkunud põder Kõo jahipiirkonnas. Foto: erakogu

Teisest murtud põdrast teatati Kõo jahipiirkonnas. Seal leitud põder oli juba hukkunud. „Esmalt arvati, et tegemist on liikluses viga saanud loomaga, aga vigastused viitavad, et tegemist oli karu poolt murtud ulukiga,“ tõdes Vahtramäe.

Millest on tingitud täiskasvanud loomade ründamine, pole hetkel täpselt teada. „Võime vaid oletada seda, et praegu käib karudel talveks vajaliku rasvakihi kasvatamine. Eriti vajavad energia tagavara emakarud, kes poegivad jaanuaris ja toidavad poegi oma energia arvelt,“ pakkus Vahtramäe kui üht võimalikku varianti.