Toiduakadeemias toimus ühiskokkamine

Toiduakadeemias toimus ühiskokkamine

12
Aivi Kullama Toiduakadeemiast ja Ööbiku gastronoomiatalu asutaja ja peakokk Ants Uustalu. Fotod: EJS

15. oktoobril toimus Tallinnas Toiduakadeemias ühiskokkamine, kus osalejatel oli võimalus koka Ants Uustalu juhendamisel valmistada erinevaid ulukihõrgutisi.

EJS-i tegevjuhi Tõnis Kortsu sõnul on ulukiliha populaarsus kasvamas. „See on ka arusaadav, kuna inimesed jälgivad üha enam, mida nad söövad. Lihasõpradele on ulukiliha loomulik ja tervislik toit, nn õnnelik liha. Metsloomade toidulaud on rikas ja puhas ning elu stressivaba. See teeb ulukilihast väga väärtusliku toidu“ ütles ta.

Kokkamiseks kasutati karuliha, millest valmistati arancinid tomati-estragoni kastmega. Samuti kasutati punahirve välisfileed, mida grilliti ja lisati trühvliõli ja marineeritud lehterkukeseeni. Menüüs oli ka kolmas uluk, metssiga ehk metsanotsu. Seda hõrgutist valmistati rohelises karris koos köögiviljabulguri ja mangoldisalatiga.

Ulukiliha tuli välja fantastiliselt ja osalejad jäid rahule. Ulukitoidu järel valmis Ants Uustalu koduretsepti järgi magustoit Pariisi vanaema õunakook õunasamaka jäätisega.

Kõikide toitude juurde valis jahimeestele juba vana hea tuttav Prike sommeljee Hannes Aedla sobivad veinid, mis iga rooga suurepäraselt täiendasid. Õhtu jooksul said osalejad nautida ka tema teadmisi veini ja toidu sobitamise kohta.

Toitude vahel tutvustas EJS-i tegevjuht Tõnis Korts ulukite maailma ja tänapäeva jahindust.

Toiduakadeemia on ettevõtmine, mis aitab läbi viia erinevaid sündmusi koos meeldejääva ühise söögitegemisega, olgu need siis sünnipäevapeod, kliendiüritused, firmapeod, koosolekud, koolituspäevad või muud meeskonnaüritused. Vaata rohkem www.toiduakadeemia.ee